Blog

Fijne feestdagen! – November 2023

happy life store

Fijne feestdagen!

fijne feestdagen

De Hema

De Hema, een plek waar ik graag vertoef na een lange werkdag, heeft altijd iets magisch in de aanloop naar de feestdagen. Wanneer de temperatuur langzaam daalt na de zomer, zie ik de winkelrekken gevuld worden met allerlei lekkernijen en snuisterijen die de feestdagen omarmen. De kerstman en sinterklaas lijken bijna overbodig, want de Hema biedt alles wat het hart en de maag van de verkleumde inwoners van ons landje begeert. Het is een plaats waar warmte en gezelligheid samenkomen, en waar ik me telkens weer verbaas over de verscheidenheid aan feestelijke spullen.

Memories

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren dat we (mijn zussen en ik) onze schoen / rijlaars klaar mochten zetten voor de goede sint. Met een flinke wortel erin voor het paard. Arm paard achteraf gezien, als die bij iedereen 3 wortels krijgt X zoveel tienduizend…die zal wel oranje gezien hebben van de wortels. Hoewel wortels komen in alle kleuren van de regenboog.

paard van sinterklaas

Enfin. Natuurlijk niet echt voor de goede sint, maar met een verlanglijstje erin zodat de goede sint wist wat ons hartje zo graag begeerde. Want al wist hij alles van onze streken, dit wist hij schijnbaar nog niet. En het werkte. Een paar weken later stond er een grote zak voor de deur met allerlei pakketjes erin waarom we inderdaad gevraagd hadden.

Twijfel aan de sint

Ik weet niet waarom het nu niet meer werkt. Elk jaar zet ik nog steeds mijn schoen. Ik heb er eens 25 gezet, ik dacht misschien helpt dat. Allerlei kleuren wortels…niets. Broccoli, peultjes, sla, bladsla, eikebladsla, op een gegeven moment maar overgegaan op vleeswaren, achterham, voorham, abraham, boterham met ham, maar nee, 2 weken later nog steeds geen zak voor de deur. Wel een dreigbrief ondertekend door S. Chimmel nadat ik rosbief in de schoen gedaan had…jajaja sint die truc werkte dus he? Ik weet wel dat je er bent.

Ierlijke, ienzame man

Soms is het werk dat ik doe best eenzaam. De hele ochtend en halve middag achter de laptop, waar toch 80% gebeurt. Een vers kopje geurende koffie bij de Hema rond 16.00u. en het moraal is weer opgekrikt voor weer een dag in de eeuwigheid. Helemaal als bij dat kopje koffie nog een vriendelijke lach van de verkoopster komt.

Misschien

Soms als de koffie weer gedronken is loop ik dan nog even de rekken langs vanwege allerlei redenen: Misschien nog iets wat ik nodig heb, misschien nog iets wat ik ook kan verkopen, misschien kom ik die vriendelijke verkoopster nog eens tegen. Laatst liep ik langs de rekken en zag een product dat ik ook verkocht. Dacht ik tenminste, maar toen ik wat closer keek, was alleen de verpakking nagenoeg hetzelfde. Wie weet ligt er over een aantal jaar wel een Happy Life product in de schappen bij de Hema. Alles is mogelijk.

Nood

Naast de goedgevulde schappen en vriendelijke mensen in de Hema, is daar altijd weer het contrast met wat ik buiten zie. Naast de vele daklozenkrantverkopers zie ik steeds meer zwervers op straat zitten. God weet waar deze mensen vandaan komen, of wat ze hebben meegemaakt. Als iedereen die ze voorbijloopt ze een euro zou geven, zouden ze binnen korte tijd schatrijk zijn. Mmmm…volgende maal ook maar een euro geven. En ik straatarm als ik elke dag aan elke zwerver èn straatkrantverkoper èn de zoveelste stichting die om geld vraagt een euro zou geven. Gister weer:”Wist u dat homo’s in zoveel landen nog de gevangenis in gaan?” Nee, maar ik had wel een vermoeden. En vanmorgen weer een oproep voor donatie vanwege de storm in Acapulco. Daarom is het het beste daar gezonde keuzes in te maken. Voor mezelf heb ik besloten het bij één organisatie te houden, nl. Compassion. Als iedereen één kind zou sponsoren, dan…nou ja, het geld is goed besteed. En zo kan ik met een goed geweten de vele zwervers en straatkrantverkopers en stichtingen zoveel mogelijk negeren. En af en toe strijk ik eens over mijn hart en stort een extra euro in deze eeuwigdurende poel van ellende…ja, wat kun je er anders van zeggen.

Wijze raad

Lang geleden toen ik op de tropische landbouwschool zat, gaf een leraar die wel een en ander gezien had in “donker Afrika”, ons de volgende wijze raad:”Wat je ook meemaakt overdag, je moet er altijd voor zorgen dat je ‘s avonds met een gerust hart en zonder zorgen in je hangmat kunt rusten en goed kunt slapen.” Daar had ik in mijn leven ws. wat beter naar moeten luisteren, maar na 43 jaar levenservaring ben ik idd. eindelijk dan toch tot ongeveer eenzelfde conclusie gekomen. Als je niet eerst uitermate goed voor jezelf zorgt, kun je er uiteindelijk ook niet echt meer voor anderen zijn. Dus een zeker positief egocentrisme is zeker zo slecht nog niet.

Aanbevelingen

En dat geeft me een mooi afsluitingspunt voor deze post. Want bij positief egocentrisme hoort natuurlijk ook het aanbevelen van mijn eigen producten. Een ierlijke ienzame verkoper moet immers ook ergens van leven. Dus haast je naar de Happy Life Store en maak je klaar voor de feestdagen op een manier die zelfs de kerstman zelf zal verbazen! Waarom? Nou:

  1. Omdat rendieren geen creditcards hebben! Als je cadeautjes van rendieren wilt ontvangen, zul je teleurgesteld zijn. Ga gewoon naar onze winkel en koop ze zelf!
  2. Omdat als je er snel bij bent, je 10% korting ontvangt met de kortingscode HAPPYLIFENOW.
  3. Omdat onze cadeaus zijn goedgekeurd door de Noordpoolse Yeti. Hij weet wat goed is, en hij houdt van winkelen bij ons!
  4. Omdat je schoonmoeder niet zal geloven dat je dit fantastische cadeau hebt uitgekozen. Ze zal denken dat je plotseling heel slim en smaakvol bent geworden.
  5. Omdat je kerstboom zich eenzaam voelt zonder onze schitterende producten. Help je boom om dit jaar sociaal te zijn.
  6. Omdat als je dat niet doet, de kerstman je op zijn lijstje voor ondeugende mensen zal zetten. En wie wil er nou geen cadeautjes van de kerstman?
  7. Omdat je de buren moet overtreffen met je sfeerverlichting. Wie wil er nou uitzien alsof ze proberen te concurreren met het huis van de Griswolds?
  8. Omdat als je nu niet koopt, de kerstelfen werkloos worden en ze zullen je huis vullen met ondeugende streken om de verveling tegen te gaan.

Rn co ksn ik noh erl euh…vingers verkeerd op het toetsenbord.

En zo kan ik nog wel 10 redenen bedenken om met haastige spoed in dit geval zeer goed je naar de Happy Life Store te haasten. Met een beetje hulp van Chatgpt.

Fijne feestdagen!

Geef een reactie