Blog

Komkommertijd – Augustus 2023

Komkommertijd

 

Het is weer komkommertijd. Wat voor mij een duidelijke afname in de sales betekent. Wat niet wil zeggen dat komkommertijd altijd persé in de zomer hoeft te zijn. Als je alleen zwembaden, zonnebrand en sandalen verkoopt heb je een nog veel langere komkommertijd in de winter. Toen de eerste verkoper in de verkoperscommunity op facebook aangaf dat het weer komkommertijd was voor hem, dacht ik slim te zijn…

Plan

“Komkommertijd hè?” Hmmm…

……….Eerst contactte ik het hoofdkantoor van Facebook:

“Hallo Sjaak, het bericht van deze verkoper gaat echt niet door de beugel, een evident geval van komkommerdiscriminatie, ik dacht dat alles toch inclusief..of impulsief..of hoe heette dat woord ook weer, moest zijn?”

Nou ja, ws. weet je wel wat ik bedoel, zeker als je langer dan 30 minuten per dag tv kijkt. Dat werkte. Binnen 5 minuten werd de verkoper geband, waarna ik het bericht kreeg of ik niet een job wilde bij hun inlichtingendienst. Dat zou zeer goed zijn voor mijn creditscore van binnenkort zeiden ze. Kijk je langer dan 30 minuten tv per dag? Dan weet je niet waar ik het over heb.

Enfin. Vervolgens belde ik Sjaak uit het Westland.

“Hé Sjaak, heb je overmorgen 25.000 komkommers voor me?

“25.000?! Holy Cucumber! Wat ga je daar mee doen!?” Maar ja, ik ging Sjaak natuurlijk niet vertellen dat het komkommertijd was, bad voor business.

Dus 2 dagen later stond ik met mijn mooie komkommers op de markt, al fantaserende over mijn vakantie in de Caribbean, gefinancierd door mijn giga komkommeropbrengst. De avond ervoor op tijd naar bed, want ik zou de energie wel nodig hebben nu in deze tijd iedereen wild van komkommers is.

“Komkommers, mooie komkommers, kom kom kom kommers dames en heren, nu 2 voor de prijs van 3!”

Een oud, doof,  klein en blind, verschrompeld vrouwtje met enorme flaporen, staat opeens voor mijn neus. Nou ja, iig. toch voor de neus van mijn schoenen.

“Heb je ook komkommers?!!!”

“Zekers, hoeveel wou je er er?”

“Oh, die lust ik niet”, zegt ze……….

 

Enfin

Een lang verhaal met veel flauwe grappen kort, na 3 uur geen enkele komkommer verkocht, kommer en kwel voor mij. Had ik het verkeerd verstaan dan, was het komkommerenkweltijd misschien?……….

Weer te impulsief geweest. Toen deed ik wat ik lang eerder had moeten doen. Ik pakte mijn grote vriend Sjaakle erbij en typte in: “Komkommertijd”. Op de op een na eerste plaats Wikipedia, met de volgende definitie:

Betekenis

“Komkommertijd is de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, met name in de zomer waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici  en veel anderen op vakantie zijn.”

Nog even een second opinion van chatgpt:

“Slappe periode: Het is een term die wordt gebruikt om een tijd van verminderde activiteit, belangstelling of productie aan te duiden. Tijdens de komkommertijd kunnen bedrijven, media en andere sectoren een afname van hun normale activiteiten ervaren.”

Oh boy…daar zat ik dan met mijn komkommers. Ik heb er 25 weggegeven aan familie en vrienden en 3 zelf opgegeten. De rest op de compostbult. Komkommercompost.

Aldus

De komkommercompost gebruik ik op mijn eigen moestuin. Schijnt goed te zijn voor de tomaten. Echter verkoop ik wel een heel aantal lachwekkend goede, degelijke, voortreffelijke, schitterende, geweldige, fantastisch prima uitmuntende, formidabel, schitterrijk sublieme en gewoon topproducten tegen krankzinnig lage prijzen waar je groen van ziet. Dus op…naar de Happy Life Store!

 

Geef een reactie