Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Happy Life Store no. 2 26-04-2024

Nieuwsbrief Happy Life Store no. 2 – 26-04-2024

Na een wat betere tijd beginnen de sales toch weer wat af te nemen helaas. Dat was wel enigszins te verwachten omdat mijn huidige assortiment beter draait in de koudere maanden. Het zoekvolume naar deze producten in de maanden zonder “r” is ongeveer de helft. En ik heb nog geen specifieke zomerproducten. Ik was wel bezig met eentje, maar die liep spaak vanwege meerdere redenen. Iets voor een andere nieuwsbrief. Over een wat ik dacht toch niet heel ingewikkeld product, maar het hoofdonderdeel bleek toch onvindbaar bleek te zijn. Dus het is weer even alle hens aan dek. Bekijken wat er allemaal gedaan kan worden om de boel weer lekker te laten draaien. En gelukkig is er genoeg wat gedaan kan worden.

Ten eerste is de kennis van Pinterest Ads die ik de afgelopen 1,5 maand opgedaan heb, nu voldoende om een serieuze campagne te starten. Ik heb een leuk bedrag van Pinterest cadeau gekregen om te oefenen dus dat kan ik mooi gebruiken. De campagne is gisteren live gegaan. Op advies van een Pinterest adviseur eerst een overwegingscampagne opgezet met daarin 2 groepen met elk 2 producten. Daarna kan gekeken worden hoe het beste de daaropvolgende conversiecampagne aan te maken. Welke foto’s deden het het beste en welke doelgroep klikte er het meeste op. En nog een hoop andere data die je verkrijgt na die 2 weken. Met een beetje geluk ga ik volgende week al merken dat de sales in de webshop gaan toenemen.

Ten tweede heb ik iemand gevonden die mooie productvideo’s kan maken tegen lage kosten. De eerste video, voor de plannersets, is af’gelopen week live gegaan. Om de 2 weken zal ik een nieuwe opdracht voor hem maken, om de kosten een beetje te spreiden.

 

Ten derde… kan ik de levertijden nog verkorten. Maar daar moet ik nog even mee wachten omdat ik een tijdje geleden een strike had omdat een pakketje teveel te laat was. Dus ipv. 24-uurslevering heb ik nu 1 á 2 dagen, wat scheelt, ook al is het misschien maar 15%, in het conversiepercentage. Daarbij, hoe beter het bod, hoe hoger je rangschikking op Bol, en zoiets kan net het verschil zijn tussen op pagina 1 of 2 staan. En je moet altijd op pagina 1 staan.

Ten vierde Bol promoties. Nog een tactiek om toe te passen bij tegenvallende sales, is om je producten wat extra in het zonnetje te zetten. Via je eigen winkel op Bol kun je je eigen Bolpromoties aanmaken, waarna bij het product staat dat het is afgeprijst en hoeveel procent korting de klant krijgt. Werkt beter in Nederland dan in België 😉

Ten vijfde Marktmentor. Daar ga ik me komende maandag bij inschrijven. Via hun kan ik vanalles en nog wat doen. Zoals emailcampagnes maken, met de vraag aan de klant voor een review. Er is een winstgevendheid dashboard, niche verkenner, ranking checker, product radar, termwijzer en nog veel meer. Kortom, heel veel data om mijn huidige producten beter te laten verkopen en om de beste nieuwe producten te vinden. Ik had voorheen een soortgelijk programma, maar deze is toch wel een paar levels hoger. Dus daar wordt vanaf maandag elke dag 1,5 uur voor op de agenda gezet.

Ten zesde zou ik iemand social ads kunnen laten draaien voor mijn webshop, maar dat is bepaald niet goedkoop, dus daar zou ik me eerst nog eens heel goed in moeten verdiepen.

En ten zevende zou ik nog 1 week kunnen A/B testen door de prijs van mijn producten drastisch omhoog te doen. Voor sommige producten blijkt dat te werken, dat genoeg consumenten liever voor een wat duurdere variant gaan omdat ze dan van kwaliteit verzekerd zijn. Ik heb het nu met 1 product gedaan…met slecht resultaat. Dus die gaat zo weer terug naar de oorspronkelijke prijs. En dan over een aantal maanden nog eens proberen. Kan ook aan de tijd van het jaar liggen bijvoorbeeld.

Verdien 2000 euro/maand binnen 3 weken

En zo zie je maar dat er altijd genoeg is wat je nog kan doen. Werkt de ene optie niet, gaan we gewoon naar de volgende. Dat hoort bij het ondernemen. Je weet nooit zeker of iets wel of niet gaat werken, al laten sommige charlatans op YT je soms anders geloven. “Het is echt hééél makkelijk om 100 euro / dag te verdienen”, ik moest wel lachen toen iemand dat voor de derde maal in twee minuten zei. Ja hoor…hééél makkelijk, als je een startkapitaal van 30.000 euro hebt en een heleboel geluk. De markt is ontzettend grillig. Verkopen is echt een vak wat je moet leren, en iedereen vrijwel zonder uitzondering gaat daarbij zeker een paar maal flink onderuit. Maar dat zijn dan goede lessen geweest en zo wordt de ondernemersgeest bijgeschaafd.

Nooit uitgeleerd

Over bijschaven gesproken. Ook een ondergeschoven kindje was dat ik niet meer las op dit gebied. Maar mijn pakketje van “De online marketing tornado” ligt klaar bij de DHL. Dus weer als vanouds elke dag 10 blz. Er is vaak maar een klein inzicht nodig wat de koers van een bedrijf een betere kant op kan laten gaan.

Tot de volgende!

 

Geef een reactie