Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Happy Life Store no. 4 23-05-24

Nieuwsbrief Happy Life Store no. 4 23-05-24

Ondernemersklankbord

Vanmorgen bezoek gehad van Wim van het ondernemersklankbord. Helaas was de koffie net op. Dus behielpen we ons maar met thee. Er stonden gisteren twee kinderen voor de deur die een soort van ruilactie hadden. Ze hadden onder andere een theezakje en de vraag of ze dat konden inruilen tegen iets anders. Dus ik gaf ze een pak spaghetti en zo had ik vanmorgen gelukkig nog wat dat ik kon aanbieden. Een positief teken uit het universum.

Een zo gesprek in de anderhalve maand voor de eenzame ondernemer is goud waard. Zo wilde ik naast de droogtorens straks ook beginnen met droogmolens. Ik zag in de reviews dat het meest gehoorde obstakel was dat de houder van de droogtorens vaak scheef trok in de grond. Bij het beste merk ( zal geen reclame maken voor mijn concurrent ) kwam dit minder voor omdat ze de beste houder hebben. Zo kwam mijn sparringpartner meteen op het idee om mijn droogmolen in de markt te zetten als soort van “vervangende” droogmolen..voor als de oude aan vervanging toe is. De houder zit dan al in de grond, dus die hoef ik niet meer te verkopen, en zo kan ik het product al wat goedkoper maken.

Omdat de droogmolens ook een “high ticket” product zijn ( iig binnen mijn assortiment, samen met de droogtorens ), zullen de inkoopkosten relatief hoog zijn. Omdat de inkoop van de droogtorens ook relatief duur is, kan het zo zijn dat ik in de toekomst nog aan externe financiering (lening) moet denken, als ik deze 2 producten rond dezelfde tijd moet inkopen. Wim had daar nog een goed idee over en zo zie je maar hoe  een kleine brainstormsessie met iemand anders enorm kan helpen.

Moe

Ondanks de bio energie therapie en gezonde levensstijl begon ik vanaf 2 weken terug toch te merken dat ik steeds vermoeider werd. Ik ben wel zover dat ik dat niet meteen meer hoef op te lossen. Dat was een valkuil vroeger: Alles precies willen analyseren / weten. Wat behoorlijk vermoeiend is.. Helemaal precies zul je dat toch nooit weten, tenzij er natuurlijk een duidelijke oorzaak is: duidelijk slaapgebrek, bepaalde aandoening etc…maar dan hoef je het niet verder te analyseren omdat je dat dan al weet. Wat je natuurlijk nooit tegen een 5w4 moet zeggen, want die wil weer gaan analyseren wat dan precies de oorzaak daarvan is, liefst beginnende vanaf de oorsprong van het universum ;).

Maar ik heb wel een lichtgroen vermoeden waar het mee te maken heeft. Ik wordt nl. sinds een maand ook gecoacht op het persoonlijk vlak. Wat tot gevolg heeft dat oude, zeer diep ingesleten patronen al piepend en krakend aan het veranderen zijn. Zaken die al zo lang spelen dat je al lang niet meer kunt achterhalen waar het vandaan komt, maar die nog wel opgeslagen zitten in het energetische lichaam, of gewoon in de cellen van het lichaam. Die blijven op een negatieve manier trillen ook al is de oorzaak ervan mss. al jaren geleden verdwenen…om het zo maar eens te zeggen. Dat kan ik soms goed merken, dat ondanks de bio-energie therapie er bepaalde blokkades zitten hier en daar. En dan zitten er ook vage gedachten en ingevingen bij van oh ja dat komt  hier- en daarvandaan maar alleen kom je daar natuurlijk nooit meer uit.

Piano

Uhm...de stickers zaten er al op.

Uhm…de stickers zaten er al op.

Afgelopen januari fietste ik door de barre koude van het ene naar het andere eind van Zwolle om een keyboard op te halen. (Ja, een piano is nog wat te duur en zal ws. net niet passen in de fietstas). Sindsdien speel ik vrijwel elke avond minstens een halfuur, waardoor ik nu in het 4e boekje van Folk Dean ben beland. Ik ben altijd gecharmeerd geweest van het nummer Aeolian Harp van Chopin. Dat leek me altijd een onmogelijk nummer om te spelen.

Maar nu niet meer.

Ok ok, met 45 minuten spelen in de avonduren zal ik het niet over een jaar kunnen spelen. Maar 5 jaar? Dat moet best mogelijk zijn. Ik heb het net uitgeprint, en ja, het ziet er wel iets moeilijker uit dan de stukjes van Folk Dean. Ietsje maar 😉 Aan de andere kant zitten er wel zeer veel herhalingen in. Gewoon beginnen met het eerste…euh…stukje, ik weet niet eens hoe je dat moet noemen, zal binnenkort eens piano voor Dummies ofzo aanschaffen. Oh ja, “maat” natuurlijk. Gewoon van maat naar maat gaan, op 1/10 van de snelheid en als dat lukt de snelheid opvoeren.

10 minuten later…uhum…ik heb net een expert horen praten op yt over dit stuk…maak er 10 jaar van 😉

Geef een reactie