Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Happy Life Store no. 6 05-07-24

Nieuwsbrief Happy Life Store no. 6 05-07-24

Vrouwen bloot, handel dood

Vrouwen bloot? Ik heb zo’n 50 tinten grijs vermoeden dat deze blogpost meer gelezen gaat worden dan alle anderen bij elkaar. Had ik eerder moeten bedenken. Wat heel misschien wel juist tot goede handel leidt. Kunnen we dat spreekwoord wegstrepen uit het spreekwoordenboek.

In ieder geval hadden we een tijdje terug bijzonder goed weer. Toen ik mijn dagelijkse rondje door de stad maakte, zag ik dat het eerste deel van het spreekwoord bewaarheid werd. Althans, dan toch bijna. Wat idd. leidde tot het tweede deel want de handel kelderde naar de diepste diepten van de grote oceaan. Hoe kan dat nou precies. Iedereen zal met slecht weer wel binnen zitten en dan is de laptop veel meer aan. Hoewel er trouwens via mobiel veel meer verkocht wordt. We zullen het eens vragen aan chatGPT:

Antwoord chatGPT:

Ja, dat is ook een plausibele verklaring. Het spreekwoord kan zo geïnterpreteerd worden dat bij slecht weer, wanneer mensen meer binnen zitten, ze meer tijd besteden aan activiteiten zoals online winkelen op hun mobiel of laptop. Hierdoor is er minder directe fysieke handel, zoals winkelbezoek, omdat mensen binnen blijven vanwege het weer. Dus “vrouwen bloot” (goed weer) leidt tot meer buitenactiviteiten en minder tijd binnen voor zaken zoals online winkelen, terwijl slecht weer leidt tot meer tijd binnenshuis en mogelijk meer online economische activiteiten.

De regen brengt de handel zegen

Ken je dat spreekwoord niet? Je hebt het immers net gelezen. Nee hoor, deze heb ik zelf bedacht. Toen het begon te regenen, begonnen daarmee de bestellingen ook weer binnen te stromen. Vandaag is het ook wat miezerig, en al 3 bestellingen om 13.00u. terwijl de meeste bestellingen meestal na 17.00u. komen. Dus van mij mag het wel eventjes blijven regenen. Behalve als ik naar de stad ga, dan mag de zon weer even schijnen natuurlijk.

Vakantie

De tijd vliegt. Afgelopen week realiseerde ik me dat ik sinds de start van deze onderneming in september ’21 geen vakantie heb genomen. Ja ok, met de kerstdagen een week vrij dat wel. Dus komende augustus gaat de Happy Life Store 1 of 2 weken dicht en geniet de eigenaar van wat welverdiende rust.

Fulfilmentcenter

Afgelopen week een goed fulfilmentcenter gevonden. Wat betekent dat de volgende batches producten niet meer naar Spacewinner gaan (waar de goederen nu in de opslag liggen), maar rechtstreeks naar het fulfilmentcenter. Die regelen dan de opslag en verzending. Dat scheelt mij dus een hoop werk en zo heb ik de beste levertijden, wat zeer goed is voor de conversie. Zo kan ik mijn tijd mooi besteden aan het zoeken naar en verfijnen van de huidige producten. Wat ook de zaken zijn die ik het leukste vind aan het bedrijf.

Bijna weekend

Nou, een beetje een korte nieuwsbrief op deze vrijdagmiddag. Gisteren moest ik denken aan wat er vaak gezegd werd op donderdagochtend al toen ik jaren geleden op een witlofkwekerij werkte, vaak werd er verzucht: “Bijijijna weekend!” Dat dacht ik gisteren dus ook. Naast de leuke kanten van je eigen bedrijf hebben, zijn er ook veel enorm saaie kanten. Dus: Goed weekend!

Geef een reactie