Blog

Zeg vaarwel tegen verwarring: De ultieme handleiding voor droogtoren montage – Oktober 2023

droogtoren

Zeg vaarwel tegen verwarring: De ultieme handleiding voor droogtoren montage

Als je zelf vele malen iets in elkaar hebt gezet, denk je dat de montage van iets wel kinderlijk eenvoudig is. Maar hoe snel vergeet je weer dat het de 1e maal toch iets minder snel en efficiënt ging. Zo ook de de assemblage van de Happy Life Droogtoren. Ik ben er na een paar jaar zo bedreven in geworden dat ik hem zelfs op elke gewenste hoogte kan maken. 10 meter hoog? No problem. Stabiel? Waarschijnlijk niet. Maar met wat tie-rips rond de regenbuis buiten kom je een heel eind…

Juist. Wie heeft er een droogtoren nodig van 10 meter hoog. Waarschijnlijk niemand. Hoewel het een gat in de markt zou kunnen zijn. Monteer er een paar aan de achterkant van een flatgebouw en de verkoopwaarde van de appartementen schiet opeens kilometers omhoog.

Enfin

Maar dat terzijde. De reden van deze blogpost was het aankondigen van een nieuwe en überduidelijke handleiding voor de montage van de droogtoren. Want ook al dacht ik dat versie 2.0 megaduidelijk was, de klanten dachten daar toch een beetje anders over, en dat is bad business.

Wat vonden de klanten dan precies? versie montagehandleiding droogtoren 1.0:

Versie 1.0

“Hoewel de handleiding iets beter leesbaar zou mogen zijn, is het rek niet moeilijk om in elkaar te zetten.”

“De instructies voor het in elkaar zetten waren slecht te lezen (zaten niet bij het pakket maar moesten worden gedownload via bol.com)”

“Handleiding mag iets beter leesbaar

“Hoewel de handleiding iets beter leesbaar zou mogen zijn, is het rek niet moeilijk om in elkaar te zetten.”

Versie montagehandleiding droogtoren 2.0

Droogtoren montagehandleiding

Ok, by now had ik the point begrepen, dus ik naar Fiverr voor een nieuwe handleiding, 2.0. Ik dacht nu een zeer duidelijke handleiding te hebben, ook bevestigd door de volgende review:

“en een goede beschrijving zat erbij zodat ik het makkelijk in elkaar kan zetten”

Dus ik dacht aha mooi, “een goede beschrijving”, dat klinkt beter, maar toen…:

“- instructiekaartje om in elkaar te zetten wat wazig,”

“Handleiding voor het in elkaar zetten kan beter.”

“zelf helemaal in elkaar bouwen met een slechte handleiding.”

“Een slechte handleiding” zelfs…….het is maar goed dat deze klant de vorige versie niet zag, anders had hij – 5 sterren gegeven.

Maar ja, “wat wazig”, “kan beter”, “slecht”, ok ok er is dus nog steeds iets mis met de handleiding, maarrreee, wat dan?

Versie montagehandleiding droogtoren 3.0

Ik ging niet wachten op een teken uit de hemel die me zou verklaren wat er mis was met versie 2.0 zodat ik een betere kon maken. Maar vatte de spreekwoordelijke koe bij de horens en zocht via Fiverr naar een nog groter natuurtalent in het maken van handleidingen voor droogtorens dan de vorige. En gelukkig vond ik die. Helaas was er een flinke wachtrij, maar niet getreurd, begin volgende maand wordt er gestart met een nieuwe, kleurrijke en vooral buitengewoon duidelijke montage handleiding voor de Happy Life droogtoren.

En wat moest er precies veranderd worden? Gelukkig kreeg ik een mailtje van een tevreden klant die mij nadere uitleg gaf over wat er precies niet goed was aan de handleiding..

“Nu heb ik een opmerking op de instructies van de beschrijving, het is dat ik handig ben en ook goed kan nadenken, maar de instructies zijn niet compleet. Zo mis ik hoe en op welk moment van op bouwen de wielen erin gezet kunnen worden. Dat gaat nl erg ingewikkeld wanneer het rek al in elkaar zit. Ook waar precies de antislip pads  precies gestopt moeten worden is niet duidelijk. Voor mij geen probleem , maar ik kan me voorstellen dat een niet handig iemand er moeite mee heeft. Wellicht is het handig wanneer u de montage instructies wat uitgebreider en duidelijker maakt.”

Back in time

Dit mailtje lezende schoot me het beeld te binnen van mijn eerste montagepoging van de Happy Life droogtoren. Waar liep ik tegenaan? Juist, ik had het rek al helemaal opgebouwd, maar daarna moesten de wielen er nog in, wat een beetje onhandig gaat, want dan moet je hem plat leggen. En waar de antislippads moeten is vokomen duidelijk…als je het weet. Ook dat was voor mij even zoeken.

Verder gaf de maker van Fiverr aan dat er meer kleur in moest, dus nu wordt ‘ie en duidelijker en mooier. Ik zou hem zelf al aanschaffen straks puur en alleen voor de montage handleiding.

Update 29-10-2023

De nieuwe handleiding is klaar!

Happy Life Manual Final 3.0

Veel plezier met monteren!

Geef een reactie